Hvorfor du bør drikke selleri-juice hvis du har psoriasis, Rosacea, stoffskifte-problemer, leddgikt eller annen auto-immun sykdom.

Hvorfor du bør drikke selleri-juice hvis du har psoriasis, Rosacea, stoffskifte-problemer, leddgikt eller annen auto-immun sykdom.

Selleri betegnes som en av våre viktigste Super Foods i forhold til å forebygge og kurere sykdom.  Selleri har vært brukt i uminnelige tider i behandling av sykdommer, – men det er først de senere år at selleri har fått anerkjennelse som en av våre aller viktigste næringsstoffer.

Selleri balanserer kroppens Ph verdi, og den er en skikkelig kriger mot alle giftstoffer vi måtte ha i kroppen. Dess mere alkaisk/basisk kroppen din er, – jo mere reduseres risikoen for å få sykdommer.  Grunnen til dette er at sykdom blomstrer i omgivelser hvor det er slim og syre. Selleri er en av våre mest basiske grønnsaker.  Dette betyr at den har en ekstrem evne til å rense kroppen for giftstoffer.  Den trekker ut syre og giftstoffer, – og renser lever og blod.  Ingen annen grønnsak, frukt eller matvare har tilsvarende effektive egenskaper.  Det vi ikke greier å kvitte oss med av giftstoffer og kjemikalier, lagres i leveren.  En ren og pen lever er derfor viktig for at vi skal kunne fungere bra, – for å kunne ha en sunn og frisk hud, ledd og muskler uten smerter, et velfungerende stoffskifte m.m.

Selleri er rik på vitamin A, magnesium og jern, – alle disse er stoffer som er gode “hjelpere” for blodet vårt.  Selleri har sterke betennelsesdempende egenskaper, noe som gjør den til en viktig del av kostholdet for alle med autoimmune sykdommer.

Med sitt rike innhold av sodium, evner selleri å fjerne opphopning av kalsium fra leddene. Selleri inneholder selv også store mengder av kalsium som faktisk kan være med på å reparere ødelagte leddbånd og ben. Det er kjent fra “gammelt av” at selleri har god effekt på reumatisme og artrose (snerkete- og betennelsesdempende), i tillegg til andre typer autoimmune sykdommer.  Den sies også å virke blodtrykks-regulerende.

Selleri-juice har vist å ha god effekt på blodgjennomstrømming, regulering av stoffskifte (metabolisme), fordøyelse, forebygging av migrene, uren hud, Rosacea, – en virkelig potent Detoxer!  Den er full av gode mineraler og salter som renser kroppen for toxiner og slaggstoffer.

Jeg har selv Rosacea, min følgesvenn gjennom 30 år!  Jeg har nå drukket selleri-juice hver dag i en måned, – og det er lenge siden huden min har vært så fin.  Rødheten er borte, – jeg har kun noen ujevnheter igjen på haken.  Jeg blir fortsatt rød når jeg trener, -men rødheten forsvinner raskt og hudtonen blir raskt normal.  Jeg har den siste tiden ikke brukt sminke på huden, – uten at jeg har følt at “alle ser at jeg har Rosacea”.  Det er bare helt utrolig.

Om du har hudproblemer, – Rosacea, eksem, uren hud, psoriasis eller annen autoimmun sykdom – gi selleri-juice en sjanse til å hjelpe deg. Frisk selleri-juice er en av de sterkeste “healing” juicene du kan drikke. Det er kjempe-enkelt, – dette gjør du:

Du trenger ca. 7 bunter med selleri for en uke.  Vask sellerien godt før du juicer den. Tøm beholderen for selleri-avfallet etter to – tre bunter, for å unngå at du får rester av skall i juicen.  Hvis du får det, – kan du bruke en sil før du heller den over på en glass-beholder.  Drikk 4,5 dl frisk selleri-juice på tom mave hver morgen.  Hvis du synes at smaken er sterk eller salt, – kan du tilsette litt eplejuice eller lime.   Jeg merket effekt etter bare en ukes tid.  La dette bli en del av din daglige rutine.  Velg økologisk selleri, – for å unngå sprøytemidler.

Lykke til – og jeg hører gjerne fra deg:))

IMG_9977

IMG_9976

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *